IĞDIR / ARALIK - Aşağı Aratan Ortaokulu

Aşağı Aratan Ortaokulu

Aşağı Aratan Köyü Aralık/IĞDIR
Vizyon
Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak.
Misyon
Öğrencilerimize çağdaş bir eğitim vermek ; Eğitimi okul öncesinden başlatmak; Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen insanlar yetiştirmek ; Çevremize de eğitim vermek ; Severek gelinebilecek bir okul ortamı hazırlamak ve geleceğimize en kaliteli insanları yetiştirmek için varız.
Başarılar
2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen ilçe geneli futbol turnuvasında takımımız 3. olmuştur. 2010-2011,2011-2012 Eğitim-Öğretim yıllarında düzenlenen İl Geneli Masa tenisi turnuvasında öğrencilerimiz 3.lük kupası getirmişlerdir.2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında İl Geneli Güreş müsabakalarında öğrencilerimiz Yıldızlar Kategorisinde 1.lik ve 3.lük Kupası getirmişlerdir.
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Ders Başlama: 08:30 Ders Bitiş : 15:10
Kalorifer.
ADSL (1 Mbit)
0 - Yok.
Ulaşım köy dolmuşlarıyla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Nüfus ve Hane Durumu: Köyümüz toplam 105 hane ve 1050 kişiden oluşmaktadır. Ulaşım Durumu: Köyümüz Aralık ilçesine 7 km mesafededir. Geçim Kaynağı olarak Tarım ve hayvancılık başta gelmektedir.
İlçe Merkezine Uzaklık : 7 Km. İl Merkezine Uzaklık : 52 Km.