Aşağı Aratan Şehit Sefter Taş Ortaokulu

Vizyon: Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak.

Misyon: Öğrencilerimize çağdaş bir eğitim vermek ; Eğitimi okul öncesinden başlatmak; Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen insanlar yetiştirmek ; Çevremize de eğitim vermek ; Severek gelinebilecek bir okul ortamı hazırlamak ve geleceğimize en kaliteli insanları yetiştirmek için varız.

Başarılar: 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen ilçe geneli futbol turnuvasında takımımız 3. olmuştur. 2010-2011,2011-2012 Eğitim-Öğretim yıllarında düzenlenen İl Geneli Masa tenisi turnuvasında öğrencilerimiz 3.lük kupası getirmişlerdir.2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında İl Geneli Güreş müsabakalarında öğrencilerimiz Yıldızlar Kategorisinde 1.lik ve 3.lük Kupası getirmişlerdir.

Saatler: Ders Başlama: 08:30 Ders Bitiş : 15:20
Isınma: Kalorifer.
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://asagiaratanortaokulu.meb.k12.tr

Adres - AŞAĞIARATAN KÖYÜ AŞAĞIARATAN KÜME EVLERİ ŞEHIT SEFTER TAŞ ORTA OKULU BLOK NO: 171 ARALIK / IĞDIR

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Nüfus ve Hane Durumu: Köyümüz toplam 105 hane ve 1050 kişiden oluşmaktadır. Ulaşım Durumu: Köyümüz Aralık ilçesine 7 km mesafededir. Geçim Kaynağı olarak Tarım ve hayvancılık başta gelmektedir.

Ulaşım Ulaşım köy dolmuşlarıyla sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine Uzaklık : 7 Km. İl Merkezine Uzaklık : 52 Km.