Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Aylin KAPLAN'ın proje ortağı olduğu 'Potansiyelini Keşfet' adlı eTwinning projesine 5/A sınıfı öğrencilerimiz katıldılar.

Proje için okulumuz 5.sınıf öğrencilerine "Coopersmith Özsaygı Ölçeği" uygulanmış, öğrencilerimizden 14'ünün özsaygı düzeyinin düşük olduğu belirlenmiştir.
Belirlenen 14 öğrencinin özsaygı ve temel becerilerini geliştirmek amacıyla; 12 hafta boyunca yaratıcı drama eğitimine alınmalarına karar verilmiştir.
Yukarıda açıklandığı şekilde belirlenen öğrencilerin özsaygı düzeylerinin ve temel becerilerinin
geliştirilmesi için yaratıcı drama eğitim aracı olarak kullanılacaktır.

Bu çalışma ile öğrencilerimiz;
- Yeni arkadaşlar edinmeye istekli olur.
- Cinsiyetinden memnunluk duyar.
- Arkadaşlarının ve kendisinin bireysel ve fiziksel özelliklerine saygı duyar..
- Arkadaşları ile hoşça vakit geçirir ve ortak hareket eder.
- Dinlediği, okuduğu ya da düşündüklerini canlandırır, doğaçlama yapar.
- İzlediği ya da canlandırdığı karakterler hakkında yorumda bulunur.
- Hayal gücünü kullanır.
- Kendisinin ve başkalarının hak ve özgürlüklerine, kişilik özelliklerine, çalışmalarına saygı duyar.
- Duygu, düşünce ve isteklerini çekinmeden ifade eder.
- Potansiyelini keşfeder ve kullanır.
- Yeteneklerinin farkına varır.
- Kendine inanır ve güvenir.
- Sorumluluk alır.
- İletişim ve işbirliğinin önemini fark eder.
- Eleştiri ve öz eleştiri yapar.

21.10.2022 104

21-10-2022